Kestamit Nedir?

Kestamit Nedir?

Kestamit ,döküm yoluyla oluşturulan, sıkı bir sertlik düzeyine sahip olan polyamid türüdür.  Aynı zamanda bir tür mühendislik plastiği olarak da bilinen kestamit, özellikle yüksek aşınma dayanımı ile dikkat çeker. Metaller ile sürtünme yoluyla çalışması durumunda aşına dayanımı çok daha üst seviyelere ulaşabilir.

Makine sektöründe kestamit kullanımı son dönemde ciddi bir artış göstermektedir. Ölçü stabilitesi bakımından son derece etkili sonuçlar yaratması, fark yaratmasını sağlamıştır. Kestamit standart ya da özel ölçülerde üretim yapabilmektedir. Teknik özelliklerini geliştirilmesi adını kimi zaman katkı maddeleri dahil edilebilir. Bu sayede çok daha özel türleri oluşturmak mümkündür.

Çalışma ömrü ve darbe dayanımından dolayı ilgi gören kestamit, tam anlamıyla “sabitle ve unut” şeklinde tanımlanan bir materyaldir. Metallere kıyasla ayrıcalıklarının fazla olması, tercih edilme oranını her sene daha da artırmıştır.  Bugün için endüstriyel sanayinin vazgeçilmez parçalarından biri haline gelen kestamit, boru ya da levha biçiminde satılır.

Zaman zaman döküm polyamid olarak da anılan ürün, pek çok metalden daha ucuz ve verimlidir. Pirinç, bakır, çelik, alüminyum gibi metallerin yer aldığı pek çok ortamda söz konusu metallerin yerine tercih edilmektedir. Standart bir kestamit esasen sarı renge sahip olsa da farklı renklerde üretim yapmak da mümkün olmaktadır.

Kestamitin Genel Özellikleri

Kestamitlerin hem kimyasal, hem de fiziksel ya da elektriksel anlamda üst düzey nitelikler söz konusudur. Her şeyden önce kestamit yapışmanın önüne geçer. Takılıp sökülmesi de oldukça kolaydır, asla zaman kaybettirmez, bu anlamda pratik bir uygulamadır. Oldukça yüksek darbe ve aşınma dayanımı, onun zaten en önemli özelliklerinden birisidir. Korozyona hiçbir şekilde uğramaz ve sulu ortamlarda dahi oldukça üst düzey bir performans sergiler. Ayrıca sürtünme katsayısı da son derece düşük miktarlardadır. Tüm bu özelliklerine rağmen aynı zamanda uygun fiyatlara da sahip olması, kestamit ürünlerini vazgeçilmez kılmaktadır. Diğer taraftan sessiz çalışabilme niteliğine sahip olması da endüstriyel alanda büyük bir nimet olarak değerlendirilir.

Kestamit Kullanım Alanları

Mekanik işlemelerde kolaylık sağlayan, enerji tasarrufu konusunda fark yaratan kestamit, bugün itibariyle piyasada en çok tercih edilen dayanıklı sert plastiklerden birisi olmayı başarmıştır. Makaralar, aşınma plakaları, aşınma pabuçları, karıştırıcı pervanesi, yönlendirici profiller, sıyırıcılar, döner makine parçaları ya da kramayer dişlilerde aktif şekilde kestamit kullanımına yer verilmektedir.  Kestamit konusunda profesyonel düzeyde üretim yapan OKD Polimer ile iletişim kurabilir ve özel taleplerinizi iletebilirsiniz.