Kestamit Çubuk

Kestamit Çubuk

Kestamit kavramına son zamanlarda çok sık şekilde rastlamak mümkündür. Kestamit bir tür mühendislik plastiğidir. Görece ucuz olması ve yüksek performans sunması, fark yaratmasını ve öne çıkmasını sağlamıştır. Kestamit piyasada kestamit ya da polyamid gibi isimlerle de bilinir. Temel olarak döküm yöntemiyle ortaya çıkarılır ve pek çok türe sahiptir. Döküm yoluyla elde edilmesinden dolayı da zaman zaman döküm polyamid de denilebilir. Aşınma dayanımı son derece yüksek olan bu özel ürünlerin dokusu serttir. Metaller ile sürtünme yoluyla çalışma durumunda aşınma konusunda çıtayı daha da yükseltirler. Kestamit özellikle makine sektörü içinde aktif bir şekilde kendine yer bulmuştur. Bu talebin her geçen sene daha da yükseldiğini görüyoruz.

Kestamit Çubuk Özellikleri

Kestamit levha ya da kestamit çubuk gibi türlerin popüler olduğu söylenebilir. Çubuk kestamit ya da diğer polyamid türlerinin gerek standart gerekse de özel ölçüleri imal edilebilir. Teknik özelliklerin geliştirilmesi noktasında bu ürünlere zaman zaman çeşitli katkı maddeleri dahil edilebilir. Bu katkı maddeleri arasında sıvı ya da katı yağ örnek olarak gösterilebilir.

Kestamitin en önemli özelliklerinden birisi metal ya da ağaç işleme tezgâhlarında sorunsuz bir şekilde işlenebilmesidir. Bunun neticesinde de çubuk kestamit ürünlerinin ortaya çıkması daha da kolaylaşır. Mekanik ya da kimyasal özelliklerinden dolayı kestamit türleri pek çok sektörde değerlendirilir. Çubuk kestamitlerin çoğunlukla sarı renge sahip olduğu görülmektedir. Yine de özel siparişlere yönelik olarak farklı renkler söz konusu olabilir. Sarıdan sonra siyah en çok tercih edilen renktir. Sarı çubuk kestamitlerin doğal rengi olarak kabul görür. Çubuk kestamitlerin yoğunluğu son derece düşük olduğundan mali açıdan caziptir. Bunun yanında su ya da nemli ortamlardan görece daha az etkilenir.  Tüm bu özellikleri çubuk kestamitleri ayrıcalıklı kılar.

Kestamit Çubuk Kullanım Alanları

Kestamitlerin bilhassa büyük çaplı dişlilerde yoğun biçimde tercih edildiği görülür. Aynı şekilde aşırı tonaj yük makaralarında da sıklıkla tercih edilir. En temel kullanım alanları arasında; gıda sanayi, makara ve dişliler, yedek parça, konveyor sistemleri, makine imalat vs. sıralanabilir. Çubuk kestamit fiyat durumları da kullanım alanına, türüne ya da ölçülerine bağlı olarak değişebilir. Çubuk kestamit dışında kestamit kare, kestamit boru ya da kestamit levha gibi türlerle de karşılaşmak olasıdır.

Pratik bir kullanım sunan çubuk kestamitler, yüksek kaydırma özelliği ile dikkat çeker. İyi yapışma ve işlenebilirlik gibi özellikleriyle de pek çok sektörde öncelikli olarak değerlendirilir.

Kestamit Çubuk Ölçülerimiz

  • Ø15 - Ø45 MM*1000 MM 
  • Ø15 - Ø45 MM*2000 MM 
  • Ø50 - Ø450 MM*600 MM 
  • Ø50 - Ø320 MM*1000 MM