Kestamit Özellikleri

Kestamit Özellikleri

Kestamit kavramını günümüzde farklı isimlerle de duymaktayız. PAG 6 ya da döküm polyamid gibi isimlerle piyasada tanınan kestamit, fark yaratan özellikleriyle endüstride geniş bir kullanım alanı sağlamıştır.

Üst Düzey Dayanıklılık

Polyamidin en etkili türlerinden biri olan kestamit, her şeyden önce müthiş bir mekanik dayanıma sahiptir. Bu durum darbe dayanımı ya da aşınma gibi konularda da kendini gösterir. Kestamitin bu özelliğinden dolayı dayanıklılığın kritik rol oynadığı durumlarda sık şekilde kullanıldığını görmekteyiz.

Kestamit öte yandan farklı metallerin yerine rahatlıkla kullanılır. Bu metallerin içerisinde pirinç bakır, bronz ya da alüminyumu sıralayabiliriz. Kestamit kısaca metallerin rol aldığı her türlü alanda kendine yer bulabilmektedir.

Tüm bu metallere kıyasla daha hafif olması, kestamitin tercih edilme sebepleri arasında gösterilebilir. Öte yandan uzun ömürlü bir materyal olan kestamit, metallere kıyasla çok daha uygun maliyetlidir. Üretici maliyetlerin bu denli yükseldiği bir dönemde kestamit kullanımı oldukça ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Kestamit Farklı Renklerde ve Boyutlarda Üretiliyor

Kestamit; sarı, siyah ya da natürel renklerde karşımıza çıkabiliyor. Bunun dışında dileyenler için elbette özel boyutta ve renkte kestamit üretimi gerçekleştiriliyor. Kestamitler genelde çubuk ya da levha biçiminde karşımıza çıkabilmektedir.

Çekme ve basma dayanımı yüksek olan döküm polyamid, oldukça sessiz bir biçimde çalışır. Bu nedenle gürültü oluşturmaz ya da rahatsızlık hissi vermez. Aynı zamanda doğrudan yağsız bir biçimde de faaliyet gösterebilmektedir. Daha büyük boyutlarda kestamiti daha da ekonomik bir şekilde üretmek olasıdır. 

Günümüzde kestamitlerin en yaygın kullanım alanlarına baktığımızda; aşınma plakaları, makaraları, hadde yatakları, burçlar, çelik takviyeli parçalar, kayar devinimli makineler, öncelikli olarak sıralanabilir. Endüstrinin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan kestamit, hem elektriksel hem de fiziksel ve kimyasal özellikleriyle büyük beğeni toplar.

Kestamit Ciddi Maliyet Farkları Var

Maliyetlere baktığımız zaman bronzla ile arasında yaklaşık olarak 7 katlık bir mesafe olduğunu söyleyebiliriz. Maliyet farkının bakırla 5 kat, pirinçle ise 3 kat civarında olduğunu belirtebiliriz. Kullanıcılara tasarruf elde etme şansı veren kestamit sayesinde üreticiler daha fazla pazar payı elde edebilir.

Yağlama zorunluluğunun olmayışı ekonomik farkların önemli nedenleri arasında kabul edilir. Pek çok kaynakta mühendislik plastiği olarak da geçen kestamit, “sabitle ve unut” mantığıyla tercih ediliyor. Endüstriyel sanayide daha da yoğun şekilde kullanılmaya başlanan kestamit, döküm yolu ile oluşturulur. Eğer metaller ile sürtünme yoluyla çalışabilmesi gibi bir durum söz konusu olursa aşınma dayanımı daha da artabilir.