Kestamit Ne İşe Yarar?

Kestamit Ne İşe Yarar?

Polyamid  ürünü olan kestamit, “mühendislik plastiği” olarak kabul görür. Döküm yolu ile elde edilen madde, sıkı dokusu ve sertliği nedeniyle tercih edilir. Aşınmalara ve sürtünmeye karşın oldukça dayanıklıdır. Kestamit maddesi makine sektörü alanında özellik son senelerde daha fazla kullanılmaya başlanmıştır.

Standart ölçülerde kullanılabildiği gibi özel ölçülerde de üretilebilir. Kestamit maddesinin teknik özelliklerini geliştirmek adına içeriğine farklı maddeler karıştırılabilir. Bu karışımlar sıvı yağ, katı yağ veya molibden sülfür gibi maddeler olabilir.

Kestamit maddesi döküm naylon olarak da bilinen çok dayanıklı bir maddedir. Aynı zamanda maliyeti de uygundur. Dolayısıyla sanayide mekanik, fiziksel ve kimyasal özelliklerinin çok yüksek olması sebebiyle kullanılır. Üstelik metallere göre yoğunluğu çok daha düşüktür. 90-110 derece gibi yüksek ısılarda veya -30 derece gibi düşük sıcaklıklarda kullanılabilir. Kullanım alanı olarak da büyük çaplı dişlilerde, yüksek tonajlı yük makaralarında tercih edilir. Araç yedek parçası, dişli, çelik burç göbeği dişlisi, kasnak ve mikser fanı üretilirken kestamit maddesi kullanılır.

Kestamitin Temel Özellikleri

·         Kestamit nemli veya sulu ortamlar kullanmak için uygun bir maddedir.

·         Asit, alkali ve bazlara karşı dayanıklıdır.

·         Maddenin kaygan bir yüzeyi olduğundan yağlanmadan çalışabilir.

·         Bakır, bronz, çelik gibi metallerden hafiftir ancak daha sert ve dayanaklı bir maddedir.

·         Yoğunluğu daha düşük olduğundan fiyatı da daha uygundur.

·         Kestamit kolay işlenebilir bir maddedir.

·         Yağsız, sessiz ve düşük sürtünme ile çalışır.

·         Darbe emiş kapasitesi yüksektir.

Kestamit Hangi Alanlarda Kullanılır?

Kestamit genel olarak sanayide makinelerde döner ve kayar hareketli makine parçalarında kullanılır. Kasnak, yatak, gemi şaft ve dümen mili yatağı, çeşitli makine parçalarında kullanılır. Bunların yanı sıra aşınma pabuç ve plakasında, kızaklarda kestamit maddesinden yararlanılır. Ayrıca araba tekerlekleri, yönlendirici profil, sıyırıcılar da kestamit maddesinden üretilebilir.

Doğal rengi sarı olan kestamiti farklı renklerde ihtiyaca göre bulabilirsiniz. Özel ölçülere göre üretilebildiği gibi kestamit boru, kestamit çubuk veya kestamit levha biçiminde de satın alabilirsiniz. Çeşitli biçimlerde döküm ağırlıklarında veya büyüklüğünde kestamit bulunur. Kestamit Özellikle dişlilerin kullanıldığı alanlarda uzun zamanlı ve dayanıklı bir kullanım alanı sağlar.

Kestamit Nasıl Temin Edilir?

Mühendislik plastiğine olan ihtiyaçlarınız için OKD Polimer ile iletişime geçebilirsiniz. Türkiye ve dünyanın birçok yerine hizmet veren firmadan kestamit ile ilgili bilgi alabilirsiniz. OKD Polimer’in resmi internet sitesinde bulunan adreslerden iletişime geçebilirsiniz. Standart ya da özel ölçülerde kestamit siparişlerinizi verebilir ve güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Kestamit Ne İşe Yarar? Sıkça Sorulan Sorular

Kestamit nedir?

Kestamit, polimer tabanlı bir malzemedir ve mükemmel aşınma direnci, düşük sürtünme katsayısı ve kimyasal dayanıklılık gibi özelliklere sahip bir plastik türüdür.

Kestamit hangi endüstrilerde kullanılır?

Kestamit, otomotiv, gıda işleme, madencilik, enerji üretimi, otomasyon, denizcilik, ve daha birçok endüstriyel sektörde yaygın olarak kullanılır.

Kestamit'in öne çıkan özellikleri nelerdir?

Kestamit, düşük sürtünme, yüksek aşınma direnci, kimyasal dayanıklılık, düşük ağırlık, elektriksel yalıtım ve kaymaz yüzeylerin oluşturulması gibi özelliklere sahiptir.

Kestamit ürünleri nelerdir ve farklı uygulamalarda nasıl kullanılır?

Kestamit ürünleri çeşitlilik gösterebilir; levhalar, çubuklar, rulmanlar, dişliler, contalar ve özel parçalar gibi birçok farklı şekil ve boyutta bulunabilirler. Bu ürünler, endüstriyel makineler, taşıma ekipmanları, gıda işleme makineleri ve daha birçok uygulamada kullanılır.